Trouwambtenaar van de gemeente Alphen aan den Rijn

Tegenwoordig is het mogelijk een burger huwelijk te sluiten in de historische en romantische omgeving van een schitterend monument. Als je wilt trouwen in zo’n bijzondere omgeving kun je dit kenbaar maken bij de gemeente. Je kunt voor de huwelijksbevestiging een keuze maken uit verschillende collega’s. Maar het kan ook zijn dat jullie het fijn vinden door mij getrouwd te worden. Maar laat ik me dan even, zij het summier, aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Andries Paats en ik woon vanaf 1972 in Alphen aan den Rijn.

 

Getrouwd en we hebben 2 dochters en 2 kleinzonen. In de afgelopen 45 jaar heb ik als vrijwilliger deel uitgemaakt van een aantal besturen en voor verenigingen gewerkt. Mijn beroep speelde zich af in de gezondheids- en ouderenzorg.

Momenteel ben ik benoemd tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand van de gemeente Alphen aan den Rijn. Als gemeentelid ben ik actief betrokken bij de Oudshoornse Kerk maar in mijn functie als bijzonder ambtenaar sluit ik uitsluitend burgerhuwelijken en dat kan natuurlijk ook in de Oudshoornse kerk want dat is een officieel trouwlocatie van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Mijn levensmotto is veelal: pluk de dag. Geniet van het leven en zie de zonnige kant. Humor vind ik belangrijk, maar er zijn ook momenten die heel serieus zijn. Jullie trouwdag bijvoorbeeld is een serieuze aangelegenheid waar jullie goed over hebben nagedacht. Maar jullie zullen zien dat ook een serieuze aangelegenheid goed gedijt in een bedje van humor. Ik ben van mening dat deze twee hand in hand gaan. Zullen we het eens gaan ervaren?