Je overweegt om in deze kerk te trouwen?


Hieronder kunt u een virtueel kijkje nemen in de Oudshoornse kerk met deze prachtige 360 graden tour.
Klik op de cijfers rechtsonder in de foto :

 • NUL om binnen te starten of
 • EEN om vanaf de kansel rond te kijken of
 • TWEE om in het orgel te kijken.
Houd de muis ingedrukt op de foto en verplaats deze (ingedrukt), om rond te kijken.
De mooiste ervaring krijg je op je tablet of smartphone. Lijkt moeilijk, maar probeer het vooral, want dan heb je ook wat!
 • Klik links boven op: View on Google Maps
 • Klik rechtsboven op de kompasnaald - als je die niet gelijk ziet, klik even ergens in het beeld.
 • Houd je tablet of smartphone rechtop voor je uit
 • Beweeg het scherm met de horizon mee, omhoog, omlaag of schuin

Je hebt rondgekeken - maar dat was alleen nog maar virtueel...
   je denkt dat dit de plek kan zijn voor een heel belangrijke dag in je leven?
      Je wilt de kerk in het echt zien?

Kijk bij Wat kunnen wij voor je doen?

bel, app of ons, wij zijn bereid je de locatie in het echt te laten zien en dat zal je vast overtuigen.
 

 

Meer weten over verhuur en tarieven?

Neem contact op met één van bovenstaande contactpersonen
E-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Wat hebben we voor je:

De Kerkzaal (ja echt, de kerk zelf)
De Achterzaal
De piano en de vleugel
Het orgel

Algemene voorwaarden bij gebruik cq bij verhuur van de Oudshoornsekerk 2021

 

Download het tarievenoverzicht

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Dit is een belangrijke dag voor jou.

Daarom nemen we altijd voldoende tijd om alles rustig met je door te nemen.
Klantvriendelijkheid staat bij ons heel hoog in het vaandel!

Jouw feest of ceremonie:

 • We willen je graag uitnodigen om je de mogelijkheden te laten zien.
 • We horen graag wat jullie wensen zijn. Er is meer mogelijk dan je denkt.
 • We willen vooral dat je er zelf een goed gevoel bij hebt.
 • We snappen het dus als je twee of meerdere keren wilt komen kijken.

Muziek

We hebben een schitterend Hess orgel.
Er is een zeer goede piano en een vleugel aanwezig.
Ensemble is mogelijk.
Muziek kan ook via onze uitstekende geluidsinstallatie worden afgespeeld. 

Horeca in de omgeving:

We zijn bezig een goede samenwerking op te bouwen met enkele bedrijven.

Catering:

We kunnen heel wat in eigen beheer, vraag ons naar de mogelijkheden.
Wij kunnen ook een professionele cateraar inschakelen.

Decoraties::

Je kunt zelf zorgen voor bloemen en versieringen.
           Maar natuurlijk kunnen wij dit ook voor je regelen.

Trouwambtenaar Burgerlijk Stand

De gemeente Alphen aan den Rjn heeft 8 ambtenaren die de huwelijken kunnen sluiten. Zij worden ook wel genoemd Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke Stand. Iedere ambtenaar geeft zo z’n eigen kleur aan de ceremonie. Met een kleine toelichting bij de foto’s neemt het bruidspaar of zij die een geregistreerd partnerschap willen een keuze welke ambtenaar de voorkeur heeft. Met onderstaande link komt u op deze bladzijde van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Trouwambtenaren

verhuur en contact

Trouwambtenaar van de gemeente Alphen aan den Rijn

Tegenwoordig is het mogelijk een burger huwelijk te sluiten in de historische en romantische omgeving van een schitterend monument. Als je wilt trouwen in zo’n bijzondere omgeving kun je dit kenbaar maken bij de gemeente. Je kunt voor de huwelijksbevestiging een keuze maken uit verschillende collega’s. Maar het kan ook zijn dat jullie het fijn vinden door mij getrouwd te worden. Maar laat ik me dan even, zij het summier, aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Andries Paats en ik woon vanaf 1972 in Alphen aan den Rijn.

 

Getrouwd en we hebben 2 dochters en 2 kleinzonen. In de afgelopen 45 jaar heb ik als vrijwilliger deel uitgemaakt van een aantal besturen en voor verenigingen gewerkt. Mijn beroep speelde zich af in de gezondheids- en ouderenzorg.

Momenteel ben ik benoemd tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand van de gemeente Alphen aan den Rijn. Als gemeentelid ben ik actief betrokken bij de Oudshoornse Kerk maar in mijn functie als bijzonder ambtenaar sluit ik uitsluitend burgerhuwelijken en dat kan natuurlijk ook in de Oudshoornse kerk want dat is een officieel trouwlocatie van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Mijn levensmotto is veelal: pluk de dag. Geniet van het leven en zie de zonnige kant. Humor vind ik belangrijk, maar er zijn ook momenten die heel serieus zijn. Jullie trouwdag bijvoorbeeld is een serieuze aangelegenheid waar jullie goed over hebben nagedacht. Maar jullie zullen zien dat ook een serieuze aangelegenheid goed gedijt in een bedje van humor. Ik ben van mening dat deze twee hand in hand gaan. Zullen we het eens gaan ervaren?

Trouwen 

Zoals u wellicht wel weet, is het mogelijk de prachtige kerkzaal, de achterzaal en het orgel te huren. Alhoewel het NPB-koor eigenaar van de piano is, kunt u ook dit instrument huren. Inmiddels hebben we namens de Kerkrentmeesters de kerk aan diverse mensen en groepen mogen verhuren. U kunt daarbij denken aan: musici, bruidsparen (voor kerkelijke en/of burgerlijke huwelijken), nabestaanden, jubilarissen, sprekers en literaire genootschappen. Een aantal keren zijn er in samenwerking met Culturele Stichting Cornelis de Vlaming opnamen voor de tv-zender Brava NL Klassiek gemaakt en cd's opgenomen.

De reacties van de huurders zijn over het algemeen lovend. De betrokkenheid van de medewerkers wordt zeer gewaardeerd. En natuurlijk is men zeer te spreken over het prachtige monumentale gebouw en de akoestiek. Regelmatig krijgen de kosters en het College van Kerkrentmeesters een bedank(kaart)je voor de betrokkenheid en goede zorgen.

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. Daarom hebben we een enquête gemaakt, waarin diverse vragen te lezen zijn. Zo willen we graag de mening weten betreffende het gebouw, de instrumenten, de gastvrijheid en de catering. Aangezien we pas in 2017 met enquêtes begonnen zijn, kunnen we pas over een jaar een duidelijk beeld van de resultaten schetsen.

Indien u informatie wilt hebben over de huurmogelijkheden, dan kunt ons mailen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Oudshoornse Kerk als trouwlocatie

 • In de afgelopen jaren heeft de Oudshoornse kerk bewezen aan alle voorwaarden te voldoen om dit monument definitief te benoemen tot officiële trouwlocatie van de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • Mensen kiezen deze locatie om de prachtige omgeving zowel interieur als exterieur. De gebrandschilderde ramen geven een bijzonder geheel aan deze feestelijke dag.
 • Voor het jaar 2018 staan er al een aantal reserveringen voor een burgerlijkhuwelijk.

Het is van belang vroegtijdig te reserveren.

Een huwelijk sluiten in deze prachtige kerk uit 1665, een monumentaal gebouw aan de Oudshoornseweg te Alphen aan den Rijn is mogelijk.

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft het College van Kerkrentmeesters toegezegd dat dit mogelijk is, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Deze voorwaarden hebben vooral te maken met de openbaarheid van huwelijken, de toegankelijkheid en een aantal faciliteiten waarover de kerk moet beschikken, te weten:

 • Scheiding tussen kerk en staat. Omdat er in onze kerk religieuze bijeenkomsten plaatsvinden, wil de gemeente dat de scheiding tussen kerk en staat wordt gewaarborgd. Dit kan door af te spreken dat er alleen huwelijken in de kerk worden voltrokken door de Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand die in vaste dienst van de gemeente zijn.
 • Huwelijk tussen twee personen van hetzelfde geslacht. De gemeente wil dat iedereen de mogelijkheid heeft om te kunnen trouwen. Dit betekent ook een huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen.

Voor meer inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met: vThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Meer weten over de kerk?
 

Deze kerk heeft:

 1. Een overweldigende akoestiek

 2. prachtig gebrandschilderde ramen

 3. Een boeiende geschiedenis

Alphen aan den Rijn - een mooie plek om te trouwen en te wonen

Alphen ligt midden in het Groene Hart, en dus midden tussen de grote steden. Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam zijn met het openbaar vervoer in een half uurtje te bereiken.

Vanouds heeft Alphen op verschillend gebied een streekfunctie. Het beschikt over vrijwel elk soort onderwijs. Zo zijn er drie scholen die VWO onderwijs bieden, waarvan één ook tweetalig.

Zoeken